Alla inlägg under december 2008

Av Lotta - 22 december 2008 23:51

---

Tack för alla fina julhälsningar som droppar in! Jag uppdaterar min sida med nya julkort varje dag om ni inte redan har uppmärksammat det =). Tycker att alla ska få möjlighet att njuta av dem, och inte bara jag. Jag vill också passa på att tacka mina underbara vänner som hjälper mig med lite allt möjligt. Tusen, tusen TACK. Ni är mina änglar!!! Vad skulle jag göra utan Er?!?! AK och Marie, som bägge två trots julstress tar sig tiden att utföra ärenden åt mig. Marie kom förbi i morse för att hämta Fhara och ta henne med sig på en långprommis. När de kom tillbaka så gick vi en till promenad till, men då med Grappa och Ludde. Vi gjorde värsta "fyndet" på Krôppa, en gammal plåtbalja som rostat sönder lite i botten, men f.ö var ganska hel. Perfekt att sätta blommor i till sommaren =). Marie hade några "presenter" med sig i en påse till mig; Grappa praliner (chokladpraliner fyllda med Grappa, den italienska spritsort som Grappa är uppkallad efter), en stor bit cheddarost och äkta kalamata oliver! Vad glad jag blev! Oliverna har gått åt i en rasande fart idag. Jag älskar nämligen oliver. Hittade en ängel på nätet som jag ger till ER, mina kompisar som alltid finns där då jag behöver er:


Trots att det blåste rejält, så var förmiddagens promenad väldigt skön. Hundarna la sig lugnt sen och jag kunde pyssla med mitt. Jag tillverkade chokladtryffel, och smaksatte den med Baileys och vanilj. Det blev grymt goda tryfflar måste jag erkänna. Och ikväll så kokade jag lagen till sillen, så det doftade kryddig sillag i hela huset. Ska hälla den nu avsvalnade lagen över sillen ikväll så det får dra till sig till julafton.


Någon julgran har jag inte tagit. Det blir lite trångbott med ett stort träd i mitt lilla hus. Jag har en liten bordsgran som brukar få duga, men vill ändå att det ska dofta jul så jag tar helt enkelt in lite granris och arrangerar det snyggt i en kruka. Min bror, brorson och vovven Abbe hade varit ute på julgransjakt i söndags, men heller inte hittat någon som var tillräckligt fin. Man vill ju gärna att den ska vara så nära idealet som möjligt, d.v.s. som en "Kalle Anka"-gran, tät och konformad med lagom uppåtböjda kvistar... Jag fick i alla fall ett mms från Jimmy, sonen o jycken. Tyckte det var så vintrigt och fint så jag lägger in det här:



Nu ska jag gå "ô kox in ti benkammârn" på renaste Flomål!
Vi hörs, kära bloggläsare!

---

Av Lotta - 21 december 2008 17:58

---

Vaknade sent omsider idag på förmiddagen. Stapplade in på toa och i spegeln såg jag en varelse, kusligt lik Kalle i den där filmsnutten på julafton, ni vet, när han är på husvagns-semester med Musse o Långben, då han sitter på sängkanten och försöker morna till sig... Ja, precis så illa var det. Men ute var det en otroligt vacker dag, så jag tänkte passa på att ta en promenad med hundarna och ta lite granris samtidigt. Efter en stark kopp kaffe så gick jag först med Grappa och Våris, sen kom min mamma och vi for ut med Fhara och Cragge. Grappa fick även vara med här, då hon har väldigt mycket sprall i kroppen som hon behöver göra av med =) Vi hittade riktigt fint granris, med långa, kraftiga och täta barr. Jag tog också kameran med mig och fick en hel del fina foton tycker jag, så idag blir det mest bilder i bloggen:




















---

Av Lotta - 20 december 2008 19:45

---

Jag tycker fleece-filtar är bra till hundarna. Dels är de lätta att tvätta och torktumla, och dels håller de värmen bra och är mjuka att ligga på. Jag brukar köpa ett stort stycke fleece som jag sen syr ihop som ett påslakan och placerar ett gammalt täcke eller så inuti. Det blir jättemysiga och mjukt fluffiga bäddar åt vovvarna. MEN, så har jag ju Grappa då, som älskar att göra små fina "lufthål" över hela tyget. Efter det går hon loss på täckena inuti, och alla vet ju hur det ser ut efter ett tag om man börjar dra ut stoppningen däri..!! Problemet är att få henne att sluta om hon väl börjat, för är det ett hål blir det snart ett till och ett till... så här hittade jag henne i köket idag:

(Observera den skyldiga blicken och att luvan är ett fotomontage ;)



Nu har jag tvättat filtarna i köket och upptäckte massor av hål på det stora svarta sjoket, förstås. Den läckert limegröna filten var bara sorglig att se, den höll knappt ihop, hängandes i trasor. Då kom jag på den geniala idén att laga den stora svarta med tyg från den limegröna. Sagt och gjort, mallar klipptes till och jag nålade runda prickar över hålen på den svarta filten. Tycker det blev ganska bra om jag får säga det själv. Nu ska bara prickarna sys fast, sen är filten som ny igen. Men jag har ingen symaskin, så jag överlämnar det till vännen AK imorrn när hon tittar förbi. Hittade också ett beige kantband som hon får sy fast, sen har hundarna en mysig filt i köket igen, och jag slipper skämmas när det kommer folk =). Så här såg det ut när jag brett ut tygsjoket på golvet i sovrummet;



Det snöar nu. Stora tunga flingor dalar mot marken. Undrar om vi får en vit jul trots allt?


---

Av Lotta - 19 december 2008 22:47

---

Tänk att en så enkel sak som en ask choklad kan göra en på så gott humör. Häromdagen damp ett erbjudande från ICA ner i postlådan. En ask choklad för.. 49:90 kanske..?? Minns inte, men i alla fall rätt mycket billigare än normalt om man hade ICA's kundkort. Det har jag, och idag när jag var in på "boa" och handlade råkade jag kasta en blick till vänster om mig i kassakön. Vad ser jag om inte ett berg av chokladaskar prydligt uppstaplade? Aladdin och Paradis! Jag kunde inte motstå frestelsen utan köpte en ask Aladdin, med två lager o allt. Ikväll när jag avverkat alla måsten så satte jag mig ner framför datorn med en mugg glögg och min chokladask i högsta hugg!! I takt med att det övre lagret blev allt glesare så blev jag på bättre och bättre humör. Jag rent av log ibland för mig själv, när jag kände hur livslusten kom åter =). Det vände dock när det övre lagret nästan var tomt och jag druckit min tredje mugg sötsliskig glögg... Då var jag lätt illamående istället. Men det var verkligen gott så länge det varade. Det undre lagret är ju ännu kvar... och på julen FÅR man ta av det undre lagret =oD


Idag efter lunch dök Chatta upp. Vi bestämde oss för att lägga spår. Det blev först varsitt hårt spår på en parkering till Grappa och Hagbard. Hagbards spår gick rätt bra, medan Grappa hade jättesvårt att fästa på spåret idag. Då la vi ett till åt jyckarna lite längre bort, på osmittad mark. Där gjorde jag ett serpentinspår med inte mindre än tio böjar/vinklar. Det märks att Grappa blir noggrannare när det är svårare och hon inte kan forcera fram utan måste analysera. Spår nummer två gick alltså väldigt bra på det hela taget. Däremot hade Hagbard lite annat för sig i sitt andraspår, och vad det berodde på fick vi ingen riktig klarhet i. Vi nöjde oss med att konstatera att så var fallet idag och vi testar av samma grej nästa gång för att se om det är bättre/sämre/lika. Först då kanske vi får grepp om vad som hände (eller inte =).


Även Panther och Fhara fick varsitt spår på fälten. I Fharas spår hade jag gjort ett virrvarr i mitten. Där jobbade hon som bäst. Så fort det blir för lätt och långa raksträckor så blir hon "nonchalant" i sitt spårsätt. Men virrvarret löste hon på ett briljant sätt med att analysera runt om och snabbt och effektivt leta rätt på utspåret. Efter dessa spår så tog jag ut Grappa igen, som fick sig en lydnadsomgång med tennisbollen i bollkastaren som belöning. Om ni sett ögonen på en hungrig mops nångång, så vet ni hur Grappa såg ut nu; ungefär som kulor som är på väg att tränga ut ur sina hålor! Bollkastaren är något speciellt, men jag får också en väldig respons på övningarna här. Hon är så mån om att göra rätt för att få belöning så jag kan höja kravribban rejält. Vi tränade på fritt följ, anskällningar och inkallning idag. Allt gick super. På slutet fick hon bara kuta och hämta bollen x antal gånger. Så väl hemkomna (döm om min förvåning) hördes djupa snarkningar från Grappa där hon parkerat sig i Bia-bädden.


Chatta hade tagit med sig butiksbakade färska ciabatta baguetter. Jag hade införskaffat brieost och salami. Gott liv hade vi sen vid mitt köksbord med fika som detta, nöjda och belåtna efter dagens övningar! Sen diskuterade vi lite träning och metoder och skvallrade lite över kaffekopp nummer två innan Chatta packade bilen och for hem till Gagnef. Vi ska nog ses på tisdag och träna igen. Det blir sista gången före jul om vi inte dammar iväg nånstans med hundarna på själva julafton...


Tack för alla fina julhälsningar som jag fått! Både per mail, i postlådan och i gästboken/på forumet. Jag kommer inte att gå in på en massa hemsidor och lämna julhälsningar i gästböcker, för då är risken stor att jag "glömmer" nån. Ni får min julhälsning via mail (julkortet) istället. Och det tror jag nog att nästan alla fått vid det här laget. Några mail har "studsat tillbaka" med ett felmeddelande att mailadressen inte är tillgänglig mer eller så... Men det kan jag inte göra så mycket åt. Jag skickar inga julkort per post längre, trots att jag nog själv tycker att de är de trevligaste hälsningarna... Ni vet, den där "Det var bättre förr"-känslan.


Som avslutning idag bjuder jag på några trevliga "santa jokes". Håll tillgodo:



---

Av Lotta - 18 december 2008 23:05

---

Idag har varit en rätt dålig dag på många sätt. Fast jag vet inte riktigt varför... Det bara känns så. Kanske beror det på att jag hade en sån där taskig natt igen då jag inte kunde sova? Sen hade jag en tid på förmiddan idag att passa då jag skulle hjälpa en kompis med håret. Blev försenad förstås... Började alltså inte bra. Senare så skulle jag lägga över en videosnutt av Grappas MH på datorn. Fick visserligen starthjälp med vilket program som jag skulle använda för detta (tack för hjälpen!) men sen fattar jag nada. Jag vill ju kunna redigera filmen, klippa den och lägga ut den på hemsidan. Men nej, nu ligger råmaterialet på den externa hårddisken och jag kan inget göra åt den. Jag blir arg och frustrerad då jag inte fixar såna saker själv!   Som grädde på moset så läser jag om den här dagen för exakt ett år sen, och det gör mig inte piggare och gladare direkt. Ja, och vädret är åt helvete och jul är det snart och jag är pank som en kyrkråtta... Vad mer finns det att klaga på..? Säkert massor om jag bara tänker efter. Jo, jag kommer genast på några fler saker, men det tänker jag inte skriva. Det får räcka så här.


Såg på "Mitt i naturen" ikväll. Det handlade om spindlar och de arter som vi har i Sverige. Eftersom jag länge undrat vilka mina källsargäster är, då de är stoooora som krabbor med långa, långa ben (kroppen är ca 2 cm +  benen sen), så passade jag på att kolla. Jodå, jag fick reda på. Det är den ytterst vanliga Källarspindeln, rätt och slätt. Men den är också en av de största spindeltyperna som vi har här. De är många därnere i matkällaren, och har massor av kokonger där. I en kokong kunde det visst krypa 500 spindelbarn ur... Shit. Om de inte flyttar kommer jag att invaderas. Här är bildbevis på en av gästerna:


Nu skrev jag visserligen skala 1:1 på bilden, men glömde ju att alla har olika skärmupplösning... Så vad som ser ut att vara i verklig storlek för mig på min skärm kan ju se gigantiskt (eller pyttelitet) ut för någon annan.


Jag längtar till våren och sommaren. Ska bara äta upp mig lite över jul, sen tycker jag att nedräkningen kan få börja. I helgen ska jag lägga in sill, rulla lite köttbullar av älgfärsen som ligger i frysen, och på tisdag kokas skinkan och griljeras. Så ska jag baka en kaka och göra chokladtryffel som jag ska ge bort. That's it. På julafton bjuder jag familjen (mor, far & bror) på risgrynsgröt och skinksmörgås på förmiddagen. Sen åker min mamma och jobbar, och jag blir ensam resten av julafton. Det gör inte så mycket. Jag ska ladda upp med dvd-filmer, ha chokladasken redo och dricka en massa glögg. Och kanske jag kan lura hit AK & Micke en sväng också...


I väntan på sommaren så lägger jag in ett collage av Malins fina bilder, som togs i juli på vårt träningsläger här:




Avslutar med ett ljus för Kaiza...



Av Lotta - 17 december 2008 22:31

---

Jag brukar försöka summera årets händelser i kenneln varje år den här tiden. Ibland får jag iväg ett nyhetsbrev till valpköparna, ibland inte. Den här gången gick det iväg. Minns faktiskt inte om jag lyckades få iväg något förra året, men jag tror inte det?! Tror att jag bara påbörjade ett som sen fick ligga oavslutat. Det hände ju en del tråkigheter i slutet av förra året, och senare har det ju inte varit tip-top på det personliga planet heller... Som jag skrev i brevet så har jag inte haft några valpar det här året, och det har faktiskt varit skönt. Jag har ägnat tiden åt mina egna hundar och åt att försöka ro "ungdomarna" iland från 2007 års valpkullar; H- & I-kullen. Det krävs en del att ordna tester och träffar, men det är samtidigt roligt och det är så det ska vara. Jag hoppas att ni alla nu kan öppna pdf-filen som ligger i era mailboxar. Sen är det bara att skriva ut och läsa :). Om någon inte har fått filen så kontakta mig och jag skickar den bums!


Förutom tillverkningen av nyhetsbrevet har jag apporteringstränat med Grappa idag. Nu kan hon grejen med att sitta still och hålla fast, MEN att göra två saker samtidigt, d.v.s hålla fast och , det blir svårare... Så fort hon ska resa sig så spottar hon ut. Det blir liksom för mycket. Så jag knäppte helt sonika på kopplet så att jag kunde hjälpa henne, samtidigt som jag höll en hand under hakan. Till slut tror jag hon själv var stolt över att hon KUNDE!! =D


Till helgen hoppas jag att Chatta kommer så vi kan träna. Det är alltid roligare att träna tillsammans med någon än att harva själv. Vi får se hur mycket snö det ligger kvar då för idag har det töat som sjutton med plusgrader och duggregn. Snön ska väl går bort till jul förstås, den enda tid på året som jag tycker att det är ok med ett vitt täcke. Sen kan man ju istället få en snödump i maj eller så... Suck, vilken galen värld vi lever i. Men går snön bort så kan vi i alla fall spåra överallt, det är bra! Om jag får främmande i helgen så måste jag bjuda på nåt gott till fikat. Chatta tipsade nämligen om en macka som lät så himla mumsig; butiksbakad, pinfärsk ciabatta med salami och brieost... Mmm. Det blir en höjdare tror jag. Sitter för det mesta och googlar recept nu, som alltid när jag är luspank. Drömmer om allt gott jag ska laga när jag får in en skvätt på kontot igen. *Hahaha*


Nu blir det nanna kudden. Godnatt kära bloggläsare. Vi hörs säkert imorrn eller så.


---

Av Lotta - 16 december 2008 21:50

---

Det började väl inte sådär jättebra då jag vaknade på tok för sent till följd av en sömnlös natt igen… Men det var såklart bara att slå hål på dagen med att sätta på en kanna kaffe till mig först och bereda hundarnas frukost samtidigt som kaffet rann genom filtret. Strax efter kom AnnKristin (vi skulle ju ut och ta en tur på spark) och i glädjeyran så välter Fhara och Våris både grinden och byrån (!!) i hallen med ett brak. Nu var jag ju redan på halvdåligt humör efter morgonstarten som inte var toppen, så jag fick förstås värsta psykbrytet på hundarna, gormade och röt åt dem. Efter den rediga uppsträckningen fick de lydigt gå och lägga sig och hålla sig i skinnet. Ja, inte var jag stolt över hur jag betett mig, och kände mig sen mer eller mindre skyldig hela dagen sen. Men jag måste väl tyvärr erkänna att jag inte är mer än människa jag heller =(.

 

Hursomhelst så plockades sparkstöttningarna fram. Fhara och Våris togs först ut på en tur, utan spark. Vi skulle nämligen rekognosera skoterspåren bakom, på myren och kolla om de möjligen kunde hålla för ett par stöttingmedar. Jodå, spåren verkade ganska hårdpackade så efter flickornas promenad så plockades Cragge och Grappa ut. Ojoj… Satan i gatan vad Grappa drog!! Så länge Cragge var före i alla fall eller när hon kunde "spåra" vart vi gått med flickorna innan. T.o.m. på de väldigt tungkörda (upptäckte vi tyvärr för sent) skoterspåren i skogen drog hon både spark och mig. Stöttingmedarna skar ned i underlaget och till slut fick vi släppa hundarna lösa och gå själva, skjutandes sparkarna framför oss. Totalt genomsvettiga kom vi till slut ut på vägen igen och kunde koppla upp galningarna C & G för en ånyo halsbrytande tur… Shit, vad fort det gick ibland, med mig vilt bromsandes bakom. MEN, när hon till slut insåg att vi närmade oss hemma igen så började hon hoppa framför sparken och skälla istället som en galning, sen högg hon hejvilt i träet fram och knuffade sparken sidledes med nosryggen, vilket såklart medförde blodvite! Det här måste vi öva mer på insåg jag plötsligt med all tydlighet. Vill inte ens tänka på vad hon skulle kunna ställa till med på ett par nya, dyra skidor *'Gulp'*

 

Väl hemma kan man ju tycka att Grappa efter den relativt långa skogsturen med att hela tiden dra ett tungt lass skulle vara trött och fin, men nejdå. Full fart med att leka med filtarna inne och allt möjligt försvann in i munnen. Mina HANDSKAR också (inte de jag fått av Chatta då lyckligtvis) men de räddades innan hon lyckats åsamka dem någon skada… *Phu*

Jag och AnnKristin tog sen en välbehövlig fika samtidigt som vi fixade med en bild på datorn.

 

I postlådan idag hade The Total Rottweiler Magazine kommit, den nya Rottweilertidningen från USA. Det var en massa trevliga reportage och många annonser. Så kvällslektyren är räddad för ett bra tag framöver.

 

Läser igen om Kaiza (inlägg för 1 år sen) och ser att det sista lilla hoppet om förändring var just idag. Sen dröjde det inte länge förrän hon var borta… Usch, vad ont det gör att gå tillbaka och läsa om detta =(

Nu ska jag dricka en kopp té, sen ska jag försöka lägga mig och hoppas att jag får sova som folk inatt!

Hörs då...

---

Av Lotta - 15 december 2008 22:14

---

Intuition är ett märkligt ting. Ja, ni vet, det där med maggropskänslan, hur det känns i magen när man gör vissa val. I efterhand brukar man kunna se om man hade rätt eller fel när det gäller maggropskänslan, och den brukar vara ett ganska gott instrument när man står inför att välja. Eller rättare sagt så kan den vara ett lika gott instrument som en kristallkula många gånger. Jag själv har upptäckt med åren att jag är en ganska känslig person när det kommer till intuition. Det jag känner brukar visa sig vara rätt. Jag har många gånger använt mig av min intuition när det kommer till att välja valpköpare, och de få gånger jag frångått detta och velat tänka ”nyktert”, faktamässigt och realistiskt, lagt ihop för- och nackdelar så visar det sig ändå i slutänden att jag kanske skulle ha gått på maggropskänslan … Nu har ju lyckligtvis inte mina val fått rent katastrofala följder på något sätt, men ändå.

 

När jag ändå är inne på flummiga områden som kristallkulor och maggropskänslor, så kan jag ju fortsätta på den inslagna vägen och filosofera vidare. Jag brukar tänka på att det vore så himla bra om människor såg ut utanpå som de var inuti. Jag menar, de elaka, missunnsamma och självupptagna typerna skulle få bli fula som stryk, medan de goda, medkännande och vänliga människorna skulle vara vackra som en dag! Så enkelt att lista ut vad du möter för ena på livets väg. Allt från den småelaka skvallerkärringen till den Onde själv skulle sträva efter att bli vänligare och trevligare (och därmed få se bättre ut), i rena rama ”Bamse-andan” (ni vet, Bamse, Lille Skutt, elaka Vargen o.s.v.).  Varenda stygg mening som yttrades skulle resultera i en böld på näsan! Ja, inte för att jag ska slå mig för bröstet och säga att jag är väldens oskyldigaste lilla lamm själv. Jag är ju inte mer än mänsklig så några finnar och bölder skulle jag nog också ha fått under årens lopp, men rent anskrämlig vore jag nog inte… Håll dock med om att andemeningen i min idé är god.

 

Idag fick jag ett vackert litet kuvert i min brevlåda! Det var en födelsedagspresent/julklapp från Malin (med Greta). En CD-skiva med en massa bilder som hon tagit på mig och mina hundar när vi haft kurs här. Åhh, vad glad jag blev. Tusen, tusen TACK, Malin!! Det låg ett foto på Greta, a.k.a Murklan, också däri och på baksidan hade Malin skrivit några fina rader som gjorde mig rörd av tacksamhet! Jag lägger in ett par av bilderna här nedan (som f.ö fick mig att längta ännu mer till sommaren). TACK igen Malin! Det är Grappa-hund tillsammans med mig och med instruktör Frida Sundberg. De är tagna under våra Frida-dagar i juli om jag inte minns fel.




Imorgon ska jag ut på en sparktur med jyckarna om allt går som jag planerat. Det KAN vara förenat med livsfara, så vi får se vad jag har att förtälja imorgon kväll. Tills dess; Ha det bra och dröm om sommaren!


---


Presentation


Välkommen till min blogg. Här skriver jag, förutom om mina älskade hundar allt annat som i sin enkelhet hör livet till...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards