Alla inlägg under februari 2008

Av Lotta - 11 februari 2008 23:12

Så kan dagen sammanfattas. Jag hade planerat att göra en massa nyttigheter idag, men av någon anleding blev det pannkaka av mina planer... Solen sken och det var vackert ute, så en promenad med de fyrbenta på frusna skoterspår i skogen intill var väl det enda som blev av. Det är märkligt hur energin kan rinna ur en som vattnet i en sprucken petflaska.


Fast lite har jag tänkt i alla fall. Ja, jag funderade faktiskt över dagens kommunikationssätt, som är så mycket mer "avancerat" än när jag växte upp. Då fanns inga mobiltelefoner eller datorer. Man umgicks istället. Numera umgås man över sms, via mail eller msn. Man ringer inte ens en gång för att prata "live". Det är för jobbigt. Man hinner inte. Och än mindre hinner man åka och hälsa på någon över en kopp kaffe. Då ska det helst planeras i veckor innan. Förr kom det folk in bara sådär apropå och hälsade på en sväng. Minns söndagarna hemma när jag var liten, då dök ofta mina föräldrars vänner och bekanta upp på en fika och lite trevlig samvaro då de ändå var ute och tog sig en söndagstur. Det förfarandet är mer eller mindre borta nu... Synd tycker jag, för vi blir ju bara mer och mer isolerade. Man läser kompisens blogg istället för att lyfta luren, slå en signal och fråga hur läget är... För att inte tala om när telefonen ringde, den stora, vita, klumpiga saken med en spiralsladd och rund nummerbricka. Då var det en överraskning varje gång det ringde, för nummerpresentatör hade ingen hört talas om. Och folk svarade varje gång också, om de var hemma. Nu kollas det först vem som ringer, sen kan man välja att svara eller inte :o) Kanske ska jag kasta ut både trådlös telefon och dator... Vem vet, kanske jag kommer och hälsar på någon dag istället i så fall?!



Av Lotta - 10 februari 2008 22:55

Idag har vi varit i skogen hela dagen. Karro och Soffie ville gärna komma hit och träna sök med oss, så sagt och gjort - en heldag i skog och mark blev det. Det var väldigt trevligt att träffas och se hur deras hundar jobbade. Vi började som vanligt med avvallning av rutan, som var ovanligt tunggådd idag med mjuk sorbetliknande snö och väldigt kuperad terräng. Lätt svettiga var vi tillbaks vid bilarna efter utförd vallning och tog en kopp kaffe medan vi gick igenom dagens hundar och respektive övningar.



Här är fr.v: Carina, Zanta, Catarina, Karro, Soffie & Lena.


Dagen rann sanbbt iväg, och vi var inte klara förrän vid halvfem-tiden. Då passade jag på att äta på Thairestaurangen tillsammans med Karro och Soffie, samt Catarina. En massa hundsnack senare rullade volvon med hundtrailern mot Örebro, och jag hem till mitt... Vad kan man mer begära av en söndag som den här? :o)
Här kommer lite bilder från dagen:



Carina & Lena med Karro & Hilton

Söta Zegra



Zegra & Soffie väntar på sin tur.



Zegra spanar ivrigt efter figurant.



Hedda med matte Karro gör sig beredda för en markeringsövning.



Hedda hos Carina som sitter med rullen.



- Jag har den matte!!!



Hedda håller på att bli en stor flicka.


Sist men inte minst ett par bilder på Hoshi från förra helgen. Även då var det förstås ganska skumt ute, så bilkvalitén är som den är... Men här kommer hon i alla fall:



Hoshi i stående.

Hoshi är en kopia av mamma Kaiza i huvud och uttryck!


Nu är det läggdags för Kulla Gulla-klanen. Jag återkommer...

Av Lotta - 9 februari 2008 22:00

Äntligen en uppdatering :).
Nu var det några dagar sen bloggen uppdaterades. Hoppas att ni inte saknat den alltför mycket. Jag har varit trött, trött, trött, och haft mycket att göra. Fattar inte var tröttheten kommer ifrån?! Men när man tittar ut på grådiset så är det väl inte så konstigt att man tappar sugen. Angående Grappas kissning så VAR det urinvägsinfektion. Hon går nu på en antibiotikakur. Dagen efter mitt sista inlägg så kissade hon oräkneliga gånger, både ute och inne, hela dagen. Jag försökte få henne att dricka så mycket vatten som möjligt, och gav henne även tranbärsjuice. Nu är hon som vanligt igen.


Fick ett telefonsamtal från Gunnar Fors ikväll (som har Gaia). Han var just hemkommen från Falu BK's årsmöte, där han kammat hem ett helt prisbord som Årets Brukshund, Årets Sökhund och Årets Hund (om jag inte minns fel). Detta på de tävlingar han och Gaia gjorde i sök under förra året. Mycket bra gjort! Jag är superstolt över mina duktiga avkommor och deras duktiga förare. Gunnar och Gunilla lovade ta kort på alla priser och skicka bildbevis! Det ser jag fram emot ;o)


Imorgon ska vi träna sök med bl.a Karro/Hedda och Soffie/Aki/Zegra. De kommer över dagen för lite samkväm och träning. Jag ska ta kameran med mig i skogen och hoppas på att få lite bra bilder. Men varje gång jag tar kameran med mig så är det av någon anledning dåligt väder... Nu har jag dock hört på väderleksrapporten att det ska bli skapligt, så håll tummarna :)



Av Lotta - 4 februari 2008 23:36

Kväller i byn. Har varit ovanligt trött idag. Och nu ikväll så har jag fått en sprängande huvudvärk... Känns som om det skulle ha något samband med bihålorna. Inte helt omöjligt, för jag brukar ha problem i dessa regioner. Och då kommer också tröttheten som ett brev på posten. Det får bli lite vitaminer i form av citrusfrukt-kick, en treo och sen sängen. Vet att man inte bör ta treo som värktablett, men faktum är att jag tycker det är den bästa värktablett som uppfunnits. Bra smärtlindring och man blir t.o.m lite piggare av den. Dock tydligen extremt beroendeframkallande... Men skit samma. Bra är den i alla fall. Jag måste vara fit for fight för jag har mycket jobb att göra nu. Sen har vi sökträning på torsdag och på söndag igen. Och det är viktiga dagar för mig.


Grappa har varit skum idag. Pinkade inne 3 gånger. Jättekonstigt. Kissade en liten pöl först, och sprang sen raskt till dörren och ville ut. Sen hände samma sak två gånger till. Är det blåskatarr? Urinvägsinfektion? (Tror jag inte i.o.f.s, för det luktade inte särskilt om det) Eller är hon störd av skendräktigthet? Annars så var det kanske att hon bara fick för sig att hon ville ut och kissade lite för att dörren skulle öppnas snabbt. Men det slutade hon ju med för månader sen... Så det ÄR skumt. Jag måste kolla upp så att det inte är UVI, sen får vi väl se om det fortsätter eller var en engångsföreteelse, något slags nostalgitripp/flashback tillbaka till valpåldern. Vem vet? 



Av Lotta - 3 februari 2008 23:24

Jahapp, då har ännu en helg gått då. Ullis var ju som sagt förbi i fredags med lilla Hoshi. Igår fick jag besök av en god vän som jag jobbar på ett projekt ihop med, så tyvärr hann jag inte träffa Ullis och Nadine då. Men idag träffades vi i alla fall som allra hastigast när vi alla åt lunch ihop på Thairesturangen. Ullis och Nadine hade varit ute och tränat sök och det hade visst gått bra med Hoshi. Även de andra gjorde skapligt ifrån sig med några avvikelser här och där. Hoshi är en liten pärla, så vill Ullis göra sig av med henne är det bara att lämpa av henne här ;o)


Förra helgen när Annelie var förbi och visade upp Panthera så försökte jag ju ta lite kort. Men det blev absolut inga bra bilder. Den enda som blev någorlunda klar är denna, på Grappa och Panthera i köket;


Av Lotta - 1 februari 2008 21:43

Under natten föll det en massa snö, blöt och tung. Så när jag tittade ut i morse hade det i alla fall kommit dryga decimetern, kanske mer. Så här såg det ut med den fortfarande orörda snön:



Sen släppte jag ut hundarna, och de nosade runt lite nyfiket innan leken satte igång och de jagade ikapp som galningar... :) Och snön låg inte vackert orörd längre ;).



Fick besök av Ullis med Hoshi idag. Först klev Hoshi lite försiktigt in på gården, med stora stygga Cragge skällandes på henne bakom stängslet i en rastgård. Men efter att ha varit in i huset en vända blev hon varm i "pälsen" och gaskade upp sig. Nu skällde hon morskt tillbaks på Cragge (och även Våris som kommit ut ur hundhuset), med matte tryggt i andra änden av kopplet och svansen i topp. De två veteranerna i rastgården såg lätt förvånade ut över den unga damens uppkäftighet. Vilken liten skitunge, tänkte de nog. *Hahaha*


Hoshi var otroligt lik mamma Kaiza. Samma korta svans (ständigt i topp), samma mörka ögon och ekorrpigga uttryck, samma långa nos... Jag kände en våg av sorg och saknad välla upp i bröstet - Det var ju en ung Kaizaflicka jag hade framför mig... Hoshi var f.ö en mycket trevlig bekantskap. Henne skulle jag kunna ta hem på direkten :o). Kvick som en vessla och energisk, men håller ändå ihop. Ja, mammahund upp i dagen även där. Imorgon ska jag försöka träffa Ullis och Hoshi igen och ta lite kort.


Läste en artikel i aftonbladet idag. Den handlade om konstfotografen Andres Serranos utställning "A history of sex" i Alingsås. Tydligen en massa foton av nakna män och kvinnor i olika positioner, transvestiter, bögar... Folk med halva armen in i tarmen på någon... Detta orsakade tydligen (och med all rätt tycker jag) rabalder bland både kristdemokrater och nynazister. Samma man (A. Serrano) har provocerat förr, skriver artikelförfattarinnan. I verket "Piss Christ" lät han en plastfigur föreställande Jesus fotograferas i en behållare full av sitt eget urin.

Jamen hur sjukt får det bli? Jag håller med Alingsåsborna om att detta inte borde anses som konst och således inte ska bekostas av skattebetalarna. Var och en får hålla på med sitt dravel, men att göra äckel till "Konst" är att gå över gränsen. Snuskigt är vad det är. Lika vidrigt som hon som fotograferade döda djur och ställde ut "konstverken" på något muséum. Världen är tydligen full av galningar... :(



Skapa flashcards